Четвер, 2024-04-25, 7:32 PM
Вітаю Вас Гість | RSS


Відділ з питань гуманітарної політики
(освіта, культура, туризм, молоді та спорту)
Борівської селищної ради

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 17
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


3:57 PM
Тетяна Бондарівська розповіла про особливості завершення 2020-2021 навчального року

Добігає кінця 2020-2021 навчальний рік. Він був непростим і дещо особливим для учнів, для вчителів і, навіть, для батьків. Адже карантин вносив свої корективи, а навчання періодично переходило із класних кабінетів у режим онлайн та проводилось з використанням дистанційних технологій.

Про особливості завершення навчального року нам розповіла Тетяна Бондарівська, начальник відділу з питань гуманітарної політики (освіта, культура, молоді та спорту) Борівської селищної ради.

-Тетяно Юріївно, розкажіть, будь ласка, про завершення навчального року. Коли у школах громади пролунає останній дзвоник? Які заходи заплановані на цей день?

-Цього року, у зв’язку з карантинними обмеженнями, довелося застосовувати дистанційну форму навчання, тож традиційні терміни завершення навчального року посунулися. Останній день навчання у школах громади буде 4-го червня. Але, оскільки саме у цей день учні 11-х класів складають ЗНО з історії і більшість випускників будуть на пунктах проведення ЗНО, свято останнього дзвоника відбудеться 5 червня. За винятком Чернещинського НВК та Гороховатської ЗОШ, оскільки у цих закладах немає одинадцятих класів. Тут останній дзвоник пролунає 4 червня. Це будуть урочисті заходи з дотриманням карантинних вимог.

- Скільки цього року в нашій громаді випускників 11-х класів? Скільки з них складає ЗНО?

-Навчальний рік закінчують 95 одинадцятикласників. 93 з них складають ЗНО.

-Як проходить ЗНО? Які предмети є обов’язковими? Які на вибір? З яких предметів діти вже здали ЗНО? Які попереду?

-Відповідно до листа МОНу від 27 квітня 2021 року «Про організоване завершення 2020-2021 навчального року» учні 11-х класів звільнені від обов’язкового проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО, але це не звільняє їх від проходження зовнішнього незалежного оцінювання для вступу до вищих навчальних закладів. Тому, кожен випускник самостійно обирає необхідні для вступу предмети.

На сьогоднішній день 28 дітей нашої громади склали ЗНО з англійської мови. Попереду ще українська мова та література, математика, історія України, географія, біологія, фізика.

-Де саме учні з Борівської громади складають ЗНО? Яким чином вони добираються до місць проведення зовнішнього незалежного оцінювання?

-Відділом з питань гуманітарної політики організовано централізований підвіз учнів з Борової до пунктів проведення ЗНО у супроводі вчителів, медичного працівника та працівників відділу поліції. Пункти проведення ЗНО з усіх предметів знаходяться в Ізюмі, окрім фізики. Фізику випускники складатимуть у Харкові.

-А що цього року з державною підсумковою атестацією (ДПА) для випускників 4-х та 9-х класів?

-Усі учні 4-х, 9-х та 11-х класів звільнені від проходження ДПА. Але, як я вже казала, випускники 11-х класів за бажанням можуть складати ДПА у формі ЗНО.

-Чи планується проведення випускних вечорів у школах? Як і коли це відбуватиметься?

-Урочисте вручення документів про повну загальну середню освіту у школах громади буде відбуватися з 5 по 25 червня. Дату урочистих вручень кожен заклад обирає самостійно.

-Чи працюватимуть цього року пришкільні табори?

-У зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією, яка склалася в нашій країні, пришкільні табори цього року не працюватимуть.

-Які зміни в галузі освіти, роботі освітніх закладів, на нас чекають у наступному навчальному році? До чого треба готуватися?

-З наступного навчального року, у зв’язку з оптимізацією мережі, припиняють роботу дві філії опорного закладу. Це Шийківська і Вищесолоненська ЗОШ. Інших глобальних змін не планується, проте, зараз щось передбачити складно.

-Чи є якісь нагальні проблеми в галузі освіти? Які шляхи їх вирішення Ви бачите?

-Проблеми, звичайно, є. Як і в будь-якій іншій галузі. На їх вирішення потрібні кошти. І, взагалі, для будь-якого розвитку потрібні кошти. Це і ремонти, і придбання обладнання...

Школи беруть участь у грантових проєктах. Громада виділяє кошти на стале функціонування – це підвіз, харчування, придбання необхідних для забезпечення життєдіяльності закладів освіти матеріалів. Але, звісно, цього не завжди достатньо. Тому ми намагаємося залучати обласні та державні кошти для розвитку освіти в нашій громаді. Тож головний шлях до вирішення проблем – працювати, використовувати усі наявні можливості для розвитку, шукати нові і рухатися далі.

Переглядів: 107 | Додав: shevroletcamaro1997 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Якість освіти
Календар
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Погода
Погода
Соціальні Мережі
Список закупівель

ВзПГПБСР © 2024
uCoz