Середа, 2024-04-24, 12:47 PM
Вітаю Вас Гість | RSS


Відділ з питань гуманітарної політики
(освіта, культура, туризм, молоді та спорту)
Борівської селищної ради

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 17
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


12:11 PM
"Чарівний світ дитинства" – до Міжнародного Дня дитячої книги.

Віртуальна інформина у Піско-Радьківській сільській бібліотеці «Чарівний світ дитинства» – до Міжнародного Дня дитячої книги.

Книга – це віконце, через яке діти

бачать і пізнають світ і самих себе.

В.О. Сухомлинський

   Міжнародний день дитячої книги – свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Відзначається щороку 2 квітня (починаючи з 1967 р.) у день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена. Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.

    Творчість Андерсена стало вершиною світової літератури в жанрі літературної казки. Загальне визнання і захоплення генієм казкаря найкраще виразилося в тому, що з 1956 р існує міжнародна премія його імені, що присуджується раз на два роки за кращі книги для дітей. Його «Русалочка» стала символом Данії (біля входу в копенгагенський порт омивається хвилями пам’ятник героїні казки).

   За висловом самого Андерсена, в своїх творах він намагався знайти те, чого йому не вистачало або чого він не міг знайти в реальному житті: стійкості і сили духу – «Олов’яний солдатик», доброти і високої моральності – «Дюймовочка», «Ромашка», «Гидке каченя», відданості – «Дикі лебеді», «Русалонька», «Снігова королева».

   З усією можливою в казці пристрастю він обрушував критику на пороки суспільства і окремої людини. Вершинами сатиричного початку, безумовно, вважаються «Нове вбрання короля»,«Свинопас», «Калоші щастя», «Злий князь», «Скриня-літак», «Щаслива родина», «П’ятеро з одного стручка ». А яка ваша улюблена казка Андерсена? Саме на це питання відповіли діти, намалювавши цікаві ілюстрації до казок.

   Нині діти читають дедалі менше, віддаючи перевагу телевізору та комп’ютеру. А тим часом книжка – це розвага і задоволення, це гімнастика для інтелекту, це розвиток емоційної сфери і творчості, тож навчити дитину отримувати задоволення від «інтелектуальної розваги»– обов’язок батьків! Привчайте дітей до повсякденного читання художньої літератури, просіть їх переказати прочитане. Висловлюємо свою вдячність маленьким відвідувачам за участь у конкурсі малюнків, та тим батькам, які приводять до нашого закладу дітей!

   Ви – молодці! Ваші діти обов‘язково досягнуть успіху в житті!

 

Переглядів: 137 | Додав: shevroletcamaro1997 | Теги: борова гуманітарний відділ, Бібліотека, книга, бороваокс, чарівний світ дитинства, МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДИТЯЧОЇ КНИГИ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Якість освіти
Календар
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Погода
Погода
Соціальні Мережі
Список закупівель

ВзПГПБСР © 2024
uCoz