Четвер, 2024-03-28, 6:12 PM
Вітаю Вас Гість | RSS


Відділ з питань гуманітарної політики
(освіта, культура, туризм, молоді та спорту)
Борівської селищної ради

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 17
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


12:02 PM
УЦОЯО: зміна дат ЗНО спричинить стрес в учасників тестування
girl-with-glasses-class-001_i.jpg

Найбільшою загрозою перенесення дати проведення зовнішнього оцінювання з математики з 28 на 27 травня є посилення стресу в учасників тестування, які беруть участь і в ЗНО з англійської мови, і в ЗНО з математики.
Про це в коментарі Освіта.ua повідомила заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, коментуючи вимогу керівництва столичного департаменту освіти про перенесення ЗНО з математики, оскільки його проведення заважає святкуванню Останнього дзвоника. За її словами, насамперед ідеться про учасників ЗНО, які живуть у невеликих містах або сільській місцевості, і яким доводиться долати значні відстані до пунктів тестування. «Таким підліткам у будь-якому разі доволі складно, оскільки пункти тестування неможливо створити в кожному населеному пункті, відповідно, таким учням і студентам доводиться подорожувати для проходження ЗНО, а в разі перенесення тестування часу для відпочинку у них зовсім не буде», – наголошує Вакуленко. Також заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти зазначила, що проведення ЗНО з математики саме в п'ятницю, 28 травня, є оптимальним з огляду на наявність достатньої перерви між попереднім і наступним тестуванням, тобто між тестуванням з англійської мови (вівторок, 25 травня) і тестуванням з української мови і літератури (вівторок, 1 червня). Окрім того, Тетяна Вакуленко повідомила, що щороку під час розроблення графіка проведення ЗНО до уваги береться значна кількість чинників. Зокрема, формування розкладу, який мінімізує психологічне навантаження на учасників тестування, терміни й вимоги до доставлення тестових матеріалів у пункти тестування, обробки й перевірки сертифікаційних робіт, терміни технологічних процесів встановлення результатів тестування, організаційно-технологічні особливості процедури апеляції щодо результатів ЗНО тощо. «З огляду на це, внесення будь-яких змін до графіка проведення зовнішнього оцінювання є доволі складним рішенням, яке матиме вплив на збалансовану організаційну роботу всієї системи зовнішнього оцінювання», – підкреслила заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти. Як відомо, чинним календарним планом ЗНО, затвердженим 30 вересня минулого року, передбачено, що тестування з англійської мови має відбутись у вівторок, 25 травня, а тестування з математики – у п’ятницю, 28 травня. Водночас, наприкінці лютого це викликало обурення керівництва столичного департаменту освіти і науки, яке планує провести Свято останнього дзвоника саме 28 травня.
Переглядів: 104 | Додав: osvitakultura | Теги: школи, зовнiшнє незалежне оцінювання, ЗНО, тести, учні, школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Якість освіти
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Погода
Погода
Соціальні Мережі
Список закупівель

ВзПГПБСР © 2024
uCoz