Четвер, 2024-04-18, 4:44 AM
Вітаю Вас Гість | RSS


Відділ з питань гуманітарної політики
(освіта, культура, туризм, молоді та спорту)
Борівської селищної ради

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 17
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


11:36 AM
Тиждень географії

В Борівській ЗОШ І-ІІ ст. №2 в період з 15 по 19 листопада 2021 року учителем географії Мальованим В.Ф. було підготовлено та проведено тиждень географії.

Метою проведення тижня було розвивати стійкий інтерес учнів до географії, як науки і шкільного предмету, виховувати любов до рідного краю, розвивати краєзнавчий інтерес, бережливе ставлення до природи.

Одним із шляхів підвищення  інтересу учнів до вивчення шкільного курсу географії є позакласна робота як невід’ємна складова освітнього процесу. Якщо знання, отримані на уроці, зацікавили учнів, то це спонукає їх вивчати предмет і після уроків. До того ж добре організована, цікава, різноманітна позакласна робота з предмету – це один із найефективніших засобів пробудження й підтримки в учнів інтересу до географії. Велику допомогу в досягненні цієї мети надає тиждень географії. Під час його проведення діти збагачують знання, розширюють свій кругозір, проявляють ініціативу й самостійність, розвивають індивідуальні здібності, вчаться відстоювати свою точку зору.

До уваги учнів були представлені вікторини, ребуси, кросворди, цікаві повідомлення, презентації, відеоматеріали, конкурси та ігри певної тематики.

Використання індивідуальних та групових видів робіт, активних та інтерактивних методів стимулювання учнів до участі у заходах, сприяло встановленню тісного співробітництва між вчителем та учнями, елементів педагогіки партнерства.

Форми та методи роботи відповідали рівню розвитку дітей, проводилися в рамках діяльнісного, компетентнісного та особистісно-орієнтованого підходів.

Серед учнів 6 класу Борівської ЗОШ І-ІІ ст. №2 було проведено пізнавальний конкурс «Географічна ребусоманія», під час якого дві команди «Географи» та «Мандри» «розшифровували» ребуси різної складності на географічну тематику (перемогла команда «Мандри», капітан Бондар Максим).

Учні 7 класу активно змагались у пізнаннях географії Африки під час пізнавально-розважальної гри «Своя гра: Навколо загадкової Африки». Діти показали високий рівень знань з теми, вміння користуватись картою, узагальнювати матеріал. За підсумками гри лідерами «африканського сафарі» стали Тимошенков Рома, Шаповалов Саша, Морозов Валерій.

Восьмикласники разом з учителем здійснили заочну подорож географічними «стежинами» України, побували в найцікавіших куточках нашої Батьківщини, визначали сім географічних чудес України. За підсумками віртуальної подорожі учні оформили стіннівку «Географічна Україна».

В останній день тижня учнями 9 класу було проведено виховний захід – усний журнал «Сортування сміття - красиве і корисне», під час якого діти знову звернули увагу на екологічні проблеми планети Земля через господарську діяльність та недбалість людини у сучасному світі. Також було підготовлено інформаційний плакат «STOP сміття!».

Тиждень географії виявився насиченим, цікавим, довів, що географічна наука корисна і необхідна у сучасному світі, захоплює цікавими фактами і відкриттями.

Географія... географія... Про неї неможливо не говорити, адже вона - скрізь! Її можна знати чи не знати, розуміти чи не розуміти, любити чи не любити, але не помічати не можна!

Переглядів: 78 | Додав: shevroletcamaro1997 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Якість освіти
Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Погода
Соціальні Мережі
Список закупівель

ВзПГПБСР © 2024
uCoz